Sastojci:
Za njoke:
- 1 kg krompira
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 1 jaje
- 190-250 g brašna
Za sos:
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 800 ml paradajz sosa
- 8-10 listova bosiljka
- 1 kašičica sušenog origana
- parmezan
Priprema:
U šerpu stavite isečen krompir, pa posolite i kuvajte dok ne omekša. Procedite i ispasirajte, pa dodajte jaje, muskatni oraščić, biber i prosejano brašno, pa umesite testo. Podelite ga na 4 jednaka dela i svaki deo razvucite u oblik zmijice. To ćete uraditi tako što ćete rolati testo gore dole. Isecite na manje delove i stavljajte ih u šerpu u kojoj je proključala voda. Kada isplivaju na vrh gotove su.
U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte seckani crni luk i dinstajte 4-5 minuta, dok ne porumeni. Dodajte mleveni beli luk i dinstajte još 2 minuta. Prelijte paradajz sosom, dodajte seckani bosiljak i sušeni origano. Promešajte i kuvajte još 5-10 minuta.
U sos dodajte proceđene njoke i kuvajte još minut, dva.
Pospite parmezanom i služite.
Prijatno!