Sastojci:
Za testo:
• 4 jajeta
• 4 kašike šećera
• 4 kašike mlevenih oraha
• 4 kašike čokolade u prahu
• 4 kašike brašna
• 1/2 kesice praška za pecivo
Krem:
• 6 žumanca
• 500 g šećera ili šećera u prahu
• 350 g margarina
• 300 g nutele
• 16 kašika mlevenih oraha
• 2 vanilin šećera
Još:
• 50 g čokolade za kuvanje
• 3 kašike ulja
Priprema:
Jaja umutiti sa šećerom, umešati čokoladu u prahu, orahe, brašno sa praškom za pecivo. Testo podeliti na 3 dela i jedno po jedno uliti u manji nauljen brašnom posut pleh i peći na 200 stepeni oko 25-30 minuta. Žumanca umutiti na pari sa šećerom i vanilin šećerom, umešati margarin, nutelu i orahe podeliti na tri dela. Filovati kore: kora – krem – kora – krem – kora – krema da bude gore. Otopiti čokoladu sa uljem preliti preko kreme i pažljivo premazati. Staviti u frižider na nekoliko sati.
Prijatno!