Sastojci:
- 1 pakovanje oblandi
- 200 g mlevenih oraha
- 300 g višanja (svežih ili zamrznutih)
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g čokolade
- 6 jaja
- 400 g šećera
- 200 g putera
Za glazuru (opciono):
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Za fil odvojite žumanca od belanaca.
Umutite žumanca sa šećerom i kuvajte na pari dok smesa ne postane kremasta. Dodajte puter i čokoladu u smesu od žumanaca i nastavite da kuvate na pari dok se sve ne sjedini. Kada je fil gotov, dodajte sneg od belanaca, mlevene orahe, mleveni keks i višnje. Sve dobro izmiksajte blenderom dok smesa ne postane ujednačena.
Ravnomerno rasporedite smesu po oblandama, slažući ih jednu na drugu. Pritisnite oblande kako bi se fil dobro rasporedio i oblande spojile.
Ako volite čokoladnu glazuru, otopite 100 g čokolade s malo ulja na pari ili u mikrotalasnoj pećnici pa prelijte otopljenu čokoladu preko gornje oblande.
Ostavite kolač u frižideru nekoliko sati, najbolje preko noći, kako bi se dobro stegao.
PRIJATNO!