Search
Close this search box.

Oblande sa višnjama i orasima

Oblande sa višnjama i orsaima

Sastojci:

  • 1 pakovanje oblandi
  • 200 g mlevenih oraha
  • 300 g višanja (svežih ili zamrznutih)
  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g čokolade
  • 6 jaja
  • 400 g šećera
  • 200 g putera

Za glazuru (opciono):

  • 100 g čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Za fil odvojite žumanca od belanaca.

Umutite žumanca sa šećerom i kuvajte na pari dok smesa ne postane kremasta. Dodajte puter i čokoladu u smesu od žumanaca i nastavite da kuvate na pari dok se sve ne sjedini. Kada je fil gotov, dodajte sneg od belanaca, mlevene orahe, mleveni keks i višnje. Sve dobro izmiksajte blenderom dok smesa ne postane ujednačena.

Ravnomerno rasporedite smesu po oblandama, slažući ih jednu na drugu. Pritisnite oblande kako bi se fil dobro rasporedio i oblande spojile.

Ako volite čokoladnu glazuru, otopite 100 g čokolade s malo ulja na pari ili u mikrotalasnoj pećnici pa prelijte otopljenu čokoladu preko gornje oblande.

Ostavite kolač u frižideru nekoliko sati, najbolje preko noći, kako bi se dobro stegao.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: