Irski kuvar Alen Fišer oborio je svetski rekord u neprestanom kuvanju pošto je kuvao 24 sata duže od kuvarice koja je do sada držala rekord. Fišer, koji živi u Japanu, kuvao je bez prestanka 119 sati i 57 minuta u svom restoranu posvećenom Irskoj u gradu Macue, naveli su iz Ginisove knjige rekorda.
Novi rekord koji je postavio Fišer znači da je nigerijska kuvarica Hilda Bači, koja je kuvala 93 sata i 11 minuta, skinuta sa trona, prenosi BBC.
– Prethodni rekord i Hildin uspeh bili su mi inspiracija – kazao je Fišer, prenosi Ginisova knjiga rekorda.
Sada je rekord koji je postavila Bači zamenjen rekordom Alena Fišera, koji je oljuštio 300 kilograma krompira u okviru maratonskog kuvanja.
– Dok me je umor savladavao, sve mi je bilo teže da ostanem budan kada bih seo da ljuštim – rekao je.
Ritam ljuštenja, kako je naveo, gotovo da ga je hipnotisao.
– Imao sam halucinaciju pretposlednjeg dana. Okrenuo sam se da pitam nekoga da mi nešto doda, kao što bih učinio tokom uobičajenih dana, a onda sam shvatio da nema nikoga – rekao je Fišer.
On je potom oborio rekord u neprestanom pečenju sa vremenom od 47 sati i 21 minut, naveli su iz Ginisove knjige rekorda.
Tokom maratonskog kuvanja Fišer je napravio 357 kilograma hleba i 3.360 porcija hrane. Donedavna rekorderka srdačno je čestitala Fišeru na uspehu.