Od doseljenja do prisajedinjenja – Prvaci Srba u Vojvodini

Gradska biblioteka organizuje predstavljanje monografije Miroslava Jaćimovića “Od doseljenja do prisajedinjenja – Prvaci Srba u Vojvodini”.

Istorija Srba u Vojvodini, kao neraskidiv deo istorije srpskog naroda i države Srbije, ostavila je dubok trag u prošlosti i kao takva dala je mnogobrojne prvake koji su obeležili važan politički, vojni i kulturni segment istorije ili epohe grada, oblasti, pokrajine, zemlje i regiona. Ti prvaci obeležili su jedan, možda kratak ali izuzetno bitan, istorijski period koji je predstavljen u ovoj monografiji kroz zanimljiv tekst, fotografije i ilustracije. Ovi velikani odabrani su kako na osnovu značajnog traga koji su ostavili, tako i zbog izuzetne biografije i obrazovanja, kao i istorijskih dešavanja čiji su bili savremenici,

Monografija je objavljena povodom stogodišnjice od prisajedinjenja teritorija današnje Vojvodine Srbiji.  Istoričar Miroslav Jaćimović, ovom monografijom dao je svoj mali ali lični doprinos obeležavanju ovog veoma značajnog jubileja.

O knjizi govore: Miodrag Puškar, predstavnik izdavačko-knjižarskog preduzeća Bogunović iz Novog Sada i Miroslav Jaćimović, istoričar, autor monografije.

Utorak, 13. novembar 2018. godine, 18 časova, sala Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke.

Izvor: biblioso.org.rs

Be the first to comment

Leave a Reply