Na kupalištu u Ruskom Krsturu održano je osmo po redu takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša, „Krsturski kotlić“. Organizator takmičenja je Udruženje sportskih ribolovaca „Koljak“, uz veliku podršku Mesne zajednice „Ruski Krstur“. Učešće je uzelo više od 20 ekipa iz čitavog Zapadnobačkog okruga i šire.
Sekretar Mesne zajednice „Ruski Krstur“, Mihajlo Pašo, rekao je da je stekao utisak da ovakva dešavanja fale građanima jer su, osim takmičarskog duha, prioritet na ovakvim manifestacijama druženje i pozitivna energija.
„Ovo takmičenje održano je osmi put po redu i u pitanju je sada već ozbiljna tradicija. Potrudili smo se da obezbedimo sve kako bi bilo lepo i kako bi ugođaj bio potpun. Uvek je lepo izaći u prirodu, a pogotovo biti u blizini kanala koji je naše veliko bogatstvo. Moram da pohvalim zaposlene u Javnom komunalnom preduzeću „Ruskom“ koji vode računa i održavaju ovu lokaciju kako bi naši građani, ali i gosti, uživali u predivnom ambijentu“, poručio je Pašo.
Jedan od sudija na „Krsturskom kotliću“ bio je Mihajlo Kostelnik. Govoreći o parametrima koje riblji paprikaš mora da ispuni kako bi konkurisao za što bolji plasman, Kostelnik je istakao da je prvi parametar ukuvanost ribe, zatim boja, izgled potkovice i gorčina, te da takmičari imaju dovoljno vremena da spreme kvalitetan riblji paprikaš.