Održana 168. sednica Gradskog veća

Na danas održanoj 168. sednici Gradskog veća grada Sombora, kojom je predsedavao zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, gradski većnici su raspravili i odlučili o 11 tačaka dnevnog reda. Između ostalih tačaka, većnici su jednoglasno usvojili Predlog izmene Programa sistematskog suzbijanja komaraca za 2019. godinu.

Uz predloženu izmenu Programa dostavljena je i izjava vet.spec. dr Milović Petra, lica određenog za vršenje nadzora nad sprovođenjem Programa suzbijanja komaraca na teritoriji Grada Sombora. U istoj je navedeno da su radovi na suzbijanju komaraca u mesecima maju, junu i julu bili intenzivniji nego što je planirano za tekuću godinu, s obzirom na to da su meteorološki uslovi izuzetno pogodovali ubrzanom razvoju i investiciji komaraca koji se očekuju i u narednom periodu. Dr Petar Milović vet.spec, je mišljenja da je u narednom periodu potrebno nastaviti sa tretmanom suzbijanja odraslih komaraca sa zemlje, jer se u nastavku sezone očekuje značajna brojnost odraslih jedinki, kao i da je saglasan sa Predlogom izmene plana sistematskog suzbijanja komaraca na teritoriji Grada Sombora za 2019. godinu za predloženu količinu radova, navodeći da će time biti omogućena kontrola brojnosti komaraca kao i kontrola širenja oboljenja kod kojih su komarci potencijalni prenosioci u predstojećem periodu na teritoriji Grada Sombora.

Gradski većnici su na današnjoj 168. sednici usvojili i predlog za nabavku „Prvarice“ za đake prvake za školsku 2019/2020. godinu.

Imajući u vidu činjenicu da je Grad Sombor već nekoliko prethodnih godina, kao dobrodošlicu za polazak u osnovnu školu darovao đacima prvacima „Prvarice“, ni sledeća školska godina ne bi trebalo da bude izuzetak.

Ukupan trošak Grada Sombora za nabavku 595 „Prvarica“ i to: 565 na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu i 30 na mađarskom jeziku i pismu, po ponudi IK „Prometej“ Novi Sad iznosiće  117.810,00 dinara.

Poslovi informisanja i odnosi sa javnošću

Be the first to comment

Leave a Reply