Oktobarska nagrada Nikiti Andrejevu, za nemerljiv doprinos u oblasti vodoprivrede

Na 135. sednici Gradskog veća, održanoj danas, usvojen je izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada Sombora za period januar-jun 2018. godine. Prema izveštaju, koji će na razmatranje i konačno odlučivanje biti upućen odbornicima Skupštine grada, u prvih šest meseci 2018. godine ukupni  prihodi ostvareni su u  iznosu od  1.285.809.336,00 dinara.

U istom periodu, rashodi su ostvareni u iznosu od  1,152 milijarde dinara.

Članovi Veća prihvatili su predlog Komisije za sprovođenje postupka za utvrđivanje predloga za dodelu povelje i nagrade i odlučili da se Oktobarska nagrada za 2018. godinu, kao posebno priznanje za trajno životno delo dodeli Nikiti Andrejevu, dipl. inž. građevinarstva u penziji.

Inženjeru Andrejevu nagrada je dodeljena za doprinos ostvaren u oblasti vodoprivrede.

Gospodina Andrejeva za priznanje i nagradu, predložili su u odvojenim prijavama, u prvoj Milan Vojnović, a u drugoj Dunja Prokić i Ferenc Varga.

Osim diplome,  Nikiti Andrejevu  sleduje i novčana nagrada u iznosu od 120.000,00 dinara.

Gradsko veće je na 135. sednici, održanoj danas, odlučilo i o raspisivanju javnog poziva za sufinansiranje predloga projekata udruženja građana u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, te o raspisivanju javnog poziva za dodelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa udruženja građana koja neguju identitet nacionalnih manjina-nacionalnih zajednica.

Gradsko veće je odlučilo o finansijskim i drugim pitanjima iz delokruga svog rada.

Izvor: sombor.rs

 

Be the first to comment

Leave a Reply