Obrok salata sa tunom
Sastojci:
za 2 osobe
• 200 gr skuvanog pasulja
• 1 glavica crvenog luka (srednje veličine)
• 1 srednja paprika
• 2 paradajza
• 1 tvrdo kuvano jaje, isečeno na 4 dela
• 6 crnih maslinki
• pola kašičice mlevene crvene paprike (po ukusu)
• zelena salata ili rukola
• 100 ml dobrog maslinovog ulja
• sveže isceđen sok jednog limuna
• 3 kašike sveže iseckanog peršuna
• 2 čena belog luka
• 1 konzerva tunjevine
Priprema:
Ako imate pasulj u konzervi, ocedite ga i operite, ako ne, skuvajte pasulj, ne više od 200 gr, koji ste prethodno potopili u hladnu vodu, pa ga, kada je kuvan, procedite.
Zelenu salatu operite, procedite i isecite na trake, pa ubacite u činiju. U to dodajte pasulj i papriku koju ste prethodno oprali, očistili od semenki i isekli na sitne kocke. Glavicu luka presecite na pola, pa ga isecite na tanke šnite. Paradajz isecite na kocke. Dodajte sve u činiju, a potom ubacite i sitno naseckan peršun, propasirani beli luk i maslinke. Nakon toga, dodajte sok od limuna, maslinovo ulje, biber i so po ukusu. Na kraju dodajte tunu iz konzerve.
Sve polako izmešajte, pa ukrasite kuvanim jajetom, crvenom paprikom ili drugim dodatkom po izboru.
Prijatno!