OPŠTINA APATIN U KAMPANJI PROMOCIJE TURIZMA (VIDEO)

Apatin, mali grad na severozapadu Srbije, ima velike potencijale za razvoj turizma. Tu je reka Dunav sa svojim brojnim plažama i čardama, kao i specijalni rezervat prirode “Gornje Podunavlje”, područje ogromnog biodiverziteta, koje se u zvaničnim evropskim dokumentima naziva “Amazon Evrope”. U blizini Apatina je i čuvena Banja Junaković, jedno od najpoznatijih banjskih lečilišta u regionu, čiji kompleks otvorenih bazena pruža osveženje posetiocima tokom letnje sezone.

Svakako najveća turistička manifestacija su “Apatinske ribarske večeri”, održane po 56. put u julu ove godine. Uz bogat kulturno-umetnički program i raznovrsne izložbe i takmičenja, vrhunac ove manifestacije je masovno nadmetanje u pripremanju nadaleko poznatog ribljeg paprikaša. Iz Turističke organizacije opštine Apatin međutim naglašavaju da je turistička sezona za njih daleko od završene:

“Još nije kasno da uživate u apatinskom letu… višestruki izbor za kupanje i rekreaciju na dunavskim plažama ili u kompleksu otvorenih bazena Banje Junaković, vožnje brodićem po Gornjem Podunavlju, duge šetnje u hladovini apatinskih, starih ulica, najbolje pivo i neizostavni apatinski riblji paprikaš! Zvuči kao idealan produženi vikend.”

Šta Apatin ima da ponudi, pogledajte u novom promotivnom spotu Turističke organizacije ovog grada:

 

 

https://www.facebook.com/watch/?v=2611960052204538

 

Be the first to comment

Leave a Reply