Završavate šminkanje, posle savršeno uklopljenog rumenila naneli ste i ruž na usne, senka vam divno ističe oči, i taman kada ste došli do maskare – shvatate da se osušila i da je potpuno neupotrebljiva.
Otkrićemo vam kako da je ponovo učinite valjanom. Potrebno vam je samo četiri-pet kapi maslinovog ulja (ili bilo kog drugog koje se koristi u ishrani), 300 ml vode i 15 minuta vremena.
Postupak je sledeći: kada voda proključa, otvorite maskaru i u njenu unutrašnjost sipajte, najbolje pipetom, maslinovo ulje. Dobro je zatvorite i ubacite u posudu sa provrelom vodom.
Potopite je nečim ako je potrebno, da bi sve vreme bila u vodi. Nakon 10 minuta izvadite je iz vode, prohladite dva minuta na sobnoj temperaturi i – uživajte u iznenađenju.
Foto: Profimedia
Vaša, prethodno već “otpisana” maskara vratila se u život. Čak iako je bila potpuno potrošena, nakon ovog postupka moći ćete bar još tri puta da je upotrebite. A ako se samo osušila, ovim ste joj produžili život sve dok u njoj ima tečnog sadržaja.
Savet plus: da bi vam maskara što duže ostala u dobrom stanju, čuvajte je na sobnoj temperaturi, nanosite je tako što ćete četkicu izvlačiti i uvlačiti sporim pokretima i tako sprečiti dodatni ulazak vazduha koji je suši, a na kraju svake upotrebe čvrsto je zatvorite.
Preuzeto: srbijadanas.com