Potpuno prirodan način da osvežite svoje lice i podarite mu glatkoću i nežnost. Ako ste spremni da sa nama zaronite u sezonu bundeva i saznate nešto novo, pogledajte redove koji slede
Pored činjenice da je sezonski prikladna, ona je odlična za negu kože. Bundeva je bogata vitaminima A i C, kao i enzimima koji pomažu pri nezi osetljive kože. Zahvaljujući aktivnim sastojcima bundeve koža se obnavlja, postaje manje masna i znatno nežnija na dodir.
- pire od bundeve – kuvana sveža ili konzervirana bundeva
- jogurt 4 kašike
- med 4 kašike
- mleveni bademi 1/3 šolje
- maslinovo ulje – pola kašičic
Priprema:
U posudu stavite dve šolje pirea od bundeve, a potom dodajte jogurt, med, mlevene bademe i maslinovo ulje. Smesu mešajte dok se sastojci ne sjedine. Masku nanesite na čistu i vlažnu kožu.
Enzimi su aktivniji kada su vlažni, s toga napravite toplu kupku ili se tuširajte mlakom vodom oko 5-10 minuta. Uzmite čistu krpu i uklonte masku sa lica, a potom isperite ostatke. Po želji nanesite na lice hidratantnu kremu. Ostatak maske držite u frižideru i upotrebite u roku od nedelju dana.
Preuzeto: Srbija Danas