Otvorena ambulanta doma zdravlja u Gogama

Žiteljima  naselja Goge u Somboru, 29,.decembra 2017. godine, ostvarena je dugogodišnja želja – otvorena je ambulanta Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“. Ambulanta  je otvorena u adaptiranom  gradskom  objektu u kojem su  prostor dobile još  i apoteka, kao i  poslovnica Pošte Srbije.

Presecanjem vrpce na renoviranom objektu,  gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, ozvaničila je početak rada ambulante.

„Danas završavamo realizaciju aktivnosti planiranih za 2017. godinu, poslednja stvar koju radimo u ovoj godini jeste otvaranje objekta ambulante, apoteke i pošte u naselju Goge.  Otvaranje ambulante, kao i preduzimanje drugih aktivnosti rezultat je uvažavanja zahteva građana, apela mesnih zajednica, odnosno prioriteta koje su oni sami postavili. Značajno je da su građani prepoznali potrebu za ovakvim objektom i da je lokalna samouprava  imala mogućnosti da ovakvim zahtevima izađe u susret. U rekonstrukciju objekta uloženo  je oko pet miliona dinara. U ovoj, kao i u svim drugim aktivnostima, imali smo veliku podršku pokrajinskih i republičkih vlasti. Ove  nedelje od Ministarstva finansija i Vlade Srbije obezbeđeno  je 25 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve za uspešan završetak svih planiranih investicija u 2017. godini“, kazala je gradonačelnica i zahvalila se Vladi Srbije i pokrajinskim organima vlasti na ukazanoj pomoći.

I Emeše Uri, direktora Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ u Somboru istakla je da je zbog velikog broja stanovnika bilo  potrebno da se u Gogama otvori jedna ambulanta.

„Iz budžeta grada izdvojena su i sredstva za nabavku medicinske opreme , nameštaja, odnosno svega  šta  je potrebno za funkcionisanje ambulante“, dr Uri je pozvala građane Goga  da se jave u ambulantu već  u toku sledeće nedelje.

„Potrebno je da se građani jave kako bi se napravio spisak onih koji  žele  da prenesu karton  u novu ambulantu. Građani ne moraju sami dolaziti u grad, već  ćemo mi te kartone preneti  i  čim se sakupi dovoljan broj pacijenata krećemo sa radom. U početku radiće jedan doktor i jedna medicinska sestra, jer moramo da zadovoljimo normative koje je propisalo Ministarstvo zdravlja, a to je da na 1600 kartona dolazi jedan doktor. Ukoliko se broj poveća, razmislićemo o dvosmenskom radu“, kazala je dr Uri i zahvalila se gradu na pomoći zahvaljujući kojoj je kupljena medicinska oprema i to:  tri EKG aparata, pet inhalatora, 15 aparata za pritisak, 15 hirurških setova  i druga oprema, kao i nameštaj za ambulantu.

Zadovoljstvo nisu krili ni  u Apoteci „Galen farm“, koji su istakli da je ovo prva od 18 apoteka ove zdravstvene ustanove  na teritoriji grada Sombora.

Bojana Proković,  komercijalni direktor „Galen farma“ istakla je  da će ova apoteka širokim asortimanom proizvoda,  visokim kvalitetom pružene usluge, stručnim i edukativnim kadrom pružiti  građanima Sombora kvalitetnu podršku u očuvanju zdravlja i sticanju zdravih životnih navika.

Radovan Ramić, iz Pošte Srbije  je  istakao da mu je čast  i zadovoljstvo što je prisustvovao otvaranju objekta.

„Otvorićemo poštu u kojoj će biti  zastupljene sve usluge. Spremni smo za rad i kada se okonča „papirološki“ deo počećemo sa radom. Pošta je ozbiljna firma,  ljudima idemo na noge, do sada smo imali  uspešne rezultate i građani  su bili zadovoljni“, kazao je Ramić.

Otvaranju ambulante, apoteke i pošte u Gogama prisustvovao je i veliki broj građana, žitelja ovog gradskog naselja.

Izvor: sombor.rs

Be the first to comment

Leave a Reply