Otvorena izložba radova članova Udruženja likovnih stvaralaca „Atelje 05“ iz Vrbasa

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli sinoć je otvorena izložba radova članova Udruženja likovnih stvaralaca „Atelje 05“ iz Vrbasa koji su učestvovali na Smotri neakademskih likovnih umetnika Vojvodine održanoj na Paliću. Ljubitelji likovne umetnosti izložene radove mogu pogledati do 25. marta. Prema rečima rukovodioca kulske Galerije i slikarke  Snežana Davidović likovni  stvaraoci na ovoj postavci izražavaju petnaest emocija, različitih pristupa, motiva i tehnika.

Predsednik Ateljea 05 Dragan Simić je istakao da su izloženi radovi bili među najuspešnijim na protekloj pokrajinskoj smotri. Članovi Udruženja su na toj smotri osvojili dve prve i dve druge nagrade, dve specijalne nagrade i dve pohvale što ih je svrstalo u red najuspešnijih likovnih stvaralaca u Vojvodini. Podsetimo među nagrađenim su se našlli Snežana Daviidović i Slavica Mitrić, koje su podelili prvo mesto, kao i Dragan Simić i Novo Jovović, koji su osvojili drugo mesto

U okviru otvaranja izložbe učestvovali su violinistkinja Ivana Grujičić, recitator Maja Bukvić i pesnikinja Valentina Vulić.

Izvor: kula.rs

Be the first to comment

Leave a Reply