Ovacije i aplauzi za “Senke nad Balkanom” na Sarajevo Film Festivalu

Sarajevo nam je bilo talično i pre dve godina, a čini mi se da će se i sada ponoviti isti uspeh – izjavio je reditelj Dragan Bjelogrlić.

Nastavak najgledanije regionalne serije “Senke nad Balkanom“, premijerno je sinoć prikazan na 25. Sarajevo Film Festivalu. Autorska i glumačka ekipa predvođena rediteljem Draganom Bjelogrlićem poklonila se publici SFF, koja ih je posle projekcije nagradila višeminutnim aplauzom i ovacijama.

– Sarajevo nam je bilo talično i pre dve godina, a čini mi se da će se i sada ponoviti isti uspeh – izjavio je Bjelogrlić.

Senke nad Balkanom, Sarajevo Film Festival

Dragan Bjelogrlić Foto: Promo

Ekipa “Senki” oraganizovala je i veliku žurku za sve goste SFF na kojoj je nastupao slovenački bend Sestre, koje inace izvode glavnu numeru u Senkama 2. Žurki je prisustvovao veliki broj poklonika filmske umetnosti koji ovih dana boravi u Sarajevu, kao i glumci iz serije Marija Bergam, Radivoje Bukvić, Leona Paraminski, Nataša Ninković, Goran Bogdan, Jovana Stojiljković, kao i scenarista Boban Jevtić i scenograf Goran Joksimović.

Senke nad Balkanom, Sarajevo Film Festival

Marija Bergam i Radivoje Bukvić Foto: Promo

Još ambicioznija u prikazu skrivene istorije Balkana, nova sezona će dati spektakularnu mešavinu akcije i drame, misterije i napetosti, vodeći nas od blatnjavih ulica Jatagan male, pa sve do blistavih bečkih koridora vlasti.

I u drugoj sezoni, uživaćemo u rolama koje tumače Marija Bergam, Nenad Jezdić, Goran Bogdan, Jovana Stojiljković, Miloš Samolov, Srđan Žika Todorović, Gordan Kičić, Nikola Đuričko, Nebojša Dugalić, Branimir Brstina, Marko Živić, Toni Mihajlovski, Petar Arsovski, ali i u novim likovima koji su dodeljeni Nataši Ninković, Leoni Paraminski, Bogdanu Dikliću, Vesni Trivalić, Marku Grabežu i Igoru Đorđeviću.

Senke nad Balkanom, Sarajevo Film Festival

Premijera serije “Senke nad Balkanom 2” na Sarejevo Film Festivalu Foto: Promo

Kreator i reditelj serije je Dragan Bjelogrlić, muziku i ovog puta potpisuje Magnifiko, a emitovanje je planirano od oktobra 2019. premijerno na kanalu NOVA.

Preuzeto: Telegraf.rs

Be the first to comment

Leave a Reply