Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ove nedelje pripremamo

recept

Krem čorba sa povrćem

Potrebni sastojci:
• 3 kašike maslinovog ulja
• 1 srednja glavica crnog luka
• 170 g karfiola
• 350 g brokolija
• 3 srednja krompira
• 1 srednja šargarepa
• 3 kašike pavlake
• 2 l vode
• po ukusu so, biber i suvi biljni začin

Priprema:

U šerpu staviti ulje i propržiti sitno iseckan luk. Zatim dodati sitno iseckanu šargarepu i krompir isečen na kocke. Naliti vodom. Kuvati 25-30 minuta, dok se krompir i šargarepa ne skuvaju. Dodati so, suvi biljni začin i biber po ukusu. Na kraju dodati sitno iseckan karfiol i kuvati ga jedno 5-6 minuta. Pred kraj dodati isečene krošnje od karfiola. Kuvati sve zajedno još 2-3 minuta. Toplu čorbu staviti u blender i dobro umutiti. Na kraju dodati pavlaku i promešati još malo. Krem čorbu služiti sa pavlakom i prepečenim hlebom.

Losos u marinadi

Potrebni sastojci:
• 450 grama fileta lososa
• 50 ml javorovog sirupa
• 60 grama senfa
• 2 kašičice maslinovog ulja
• 2 čena belog luka
• so
• biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U posudi pomešajte javorov sirup, senf, naseckani beli luk, malo ulja, so i biber. Umočite losos u marinadu i stavite u frižider na pola sata. Položite filete u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i pecite 10 – 12 minuta.

Dinstano povrće

Potrebni sastojci:
• 2 struka crnog luka
• 2 korena šargarepe
• 1 manja tikvica
• 200 g šampinjona
• 200 g graška
• 3 kašike maslinovog ulja
• 1 kašika suvih začina
• 2 čena belog luka
• 1/2 manje grančice mirodjije

Priprema:

Povrće oprati. U posudu sipati maslinovo ulje i staviti na vatru da se greje, dodati seckan crni luk. Malo propržiti pa dodati šargarepi isečenu na kockice, još malo pržiti, dodati grašak, tikvicu isečenu na štapiće i šampinjone na listiće. Dodati začine, so, mirodjiju i jednu šoljicu vode. Poklopiti i povremeno promešati. Dinstati još desetak minuta pa posluđiti toplo.

Puding kolač

Potrebni sastojci:
• 4 jaja
• 4 kašike hladne vode
• 6 kašika šećera
• 4 kašike brašna
• 2 kašike kakaa
• nekoliko kapi ekstrata ruma

Krem:
• 1 kesica pudinga od vanile
• 250ml mleka
• 2 vanilin šećera
• 100gr šećera
• 200gr margarina
• Dekoracija šlag i rendana čokolada

Priprema:

Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte postepeno vodu uz mućenje. Dodajte žumanca pa na kraju brašno i kakao i sve sjedinite varjačom. kada ste sjedinili dodajte rum i izmešajte. Pecite na 180 stepeni 15 minuta u plehu veličine 25x35cm.

Pomešajte puding šećer i vanilin šećer sa malo mleka pa ostatak stavite da provi i zakuvajte smesu uz mešanje. Ostavite da se skroz ohladi pa izmiksirajte margarin i postepeno mu dodajte puding.

Ohlađenu koru namažite ovim kremom. Dekorišite šlagom i narendanom čokoladom.

Tagovi:
Pročitajte još: