Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ove nedelje pripremamo

Recept

Supa sa ćurećim mesom

Potrebni sastojci:

  • 300 g ćurećeg belog mesa
  • po potrebi voda
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 pakovanja zeleni za supu
  • po ukusu so
  • suvi biljni začin
  • beli biber
  • mlevena paprika
  • 2 koluta gotivih rezanaca za supu

Priprema

Čureće meso iseći na komade veličine zalogaja. Naliti vodom, malo posoliti i kuvati na umerenoj temperaturi oko 30 minuta. Skidati penu. Naseckati zelen za supu i dodati mesu. Po ukusu dodati i začine i nastaviti sa kuvanjem dok povrće omekša.Zatim dodati rezanca i kuvati dok ne omekšaju.

Ćuretina u sosu sa njokama

Potrebni sastojci:

  • 500 g ćurećeg filea
  • 500 g njoka
  • 500 ml neutralne pavlake
  • 200 g gaude
  • 2 glavice crnog luka
  • par komada sušenog paradajza

Luk iseckati sitno i staviti da se dinsta pa mu dodati sušeni paradajz i dinstati dok ne omekša, pa dodati ćuretinu i dinstati zajedno uz povremeno dodavanje vode dok ćuretina ne omekša. Dodati njoke i preliti neutralnom pavlakom i krčkati još 10-15 minuta na laganoj vatri. Narendati gaudu i služiti.

Čokoladna svilena pita

Potrebni sastojci:

  • 200 g mlevenog keska
  • 85 g maslaca

Za fil:

  • 200 g šećera
  • 170 g omekšanog maslaca
  • 85 g tamne čokolade
  • 3 jajeta
  • 2 kašike likera ili ruma
  • šlag za ukrašavanje

Priprema:

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Keks pomešajte s maslacem, pa mešajte dok ne dobijete vlažnu smesu. Utisnite prstima smesu u pleh. Stavite da se peče 10 do 12 minuta, odnosno dok se podloga ne stisne. Izvadite iz rerne i pustite da se ohladi do kraja. Za fil, mikserom umutite omekšani maslac i šećer u glatku kremu, pa u smesu dodajte otopljenu čokoladu i liker. Postepeno dodajte jaja, jedno po jedno, i mutite sve dok ne dobijete glatku jednoličnu kremu. Premažite je preko ohlađene podloge i stavite u frižider na tri do četiri sata. Pre služenja umutite šlag i premažite preko pite.

Tagovi:
Pročitajte još: