Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ovo je prvo što treba da uradite nakon što kupite borovnice, maline i drugo bobičasto voće

Voće

Trenutno smo u najlepšem periodu godine, voća ima u izobilju i svaki dan uživamo u njemu, bilo u svežem obliku, bilo u tortama i kolačima.

Bobičasto voće, a pogotovo ono organsko, ima kratak rok trajanja – borovnice, maline, kupine i drugo bobičasto voće mogu početi da trule i unutar 24 sata otkad ste ih kupili.

Da biste sprečili truljenje, važno je dobro ih oprati odmah nakon što ih donesete kući. Izvadite ih iz pakovanja i stavite u rastvor od vode i sirćeta.

Istraživanja su pokazala da sirćetna kiselina pomaže u uništavanju buđi i bakterija s površine voća, što produžava njihov rok trajanja. Ne brinite se, nećete osetiti ukus sirćeta na voću nakon pranja.

Takođe, važno je da bobičasto voće dobro osušite pre stavljanja u frižider kako biste sprečili njihovo preuranjeno truljenje.

Evo šta je potrebno za pranje bobičastog voća:

– 1 l obične vode

– 200 ml sirćeta

– bobičasto voće

Kako pravilno oprati bobičasto voće?

U veliku činiju stavite vodu i sirće i dobro promešajte.

Uronite bobičasto voće u dobijenu tečnost i pustite da ga da tako odstoji oko pet minuta.

Nakon 5 minuta, prospite tečnost i voće isperite čistom vodom.

Oprano voće stavite na papirne ubruse i dobro posušite.

Papirni ubrus stavite i na dno posude u kojoj ćete čuvati voće pa sve zajedno stavite u frižider.

Preuzeto: 24sedam

Foto: Profimedia

Tagovi:
Pročitajte još: