Volite čokoladu?
Ali se brinete da ne preterate sa konzumiranjem, pa se stalno ograničavate?
Ako je tako, stanite i pažljivo čitajte dalje, imamo dobre vesti!
Sprovedena su najnovija istraživanja na Univerzitetu u Tenesiju i mnogo nam se dopalo do kakvih su zaključaka došli naučnici tokom te studije. Verujemo da će se i vama dopasti.
Dakle, velika i ozbiljna američka naučna studija pokazala je ovo:
Konzumiranje čokolade može smanjiti rizik od rane smrti do deset odsto!
Žene koje jedu skoro jednu uncu dnevno (28 gr) čokolade, imale su najmanji rizik da umru mlade iz bilo kog razloga, zaključuje se.
Dr Jangbo Sun, sa Univerziteta u Tenesiju, rekla je na osnovu sprovedenih ispitivanja da dugoročni efekti na zdravlje “ostaju nejasni”, jer su šećer i masnoća u čokoladi povezani sa debljanjem, ali dodala je i najnovije zaključke:
“Međutim, čokolada takođe sadrži potencijalno korisne komponente kao što su jedinjenja antioksidansa i flavonoida. Naši nalazi sugerišu da je konzumiranje čokolade povezano sa nižim rizikom od smrti.”
Elem, nećemo baš preterivati, pa ćemo gledati da jedemo čokoladu bez belog šećera ili sa što manjom količinom istog, ali ćemo sasvim sigurno da uživamo u blagodetima čokolade sada i bez griže savesti, što i vama od srca preporučujemo.