Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ovonedeljni predlog za današnji ručak

nedeljni rucak

Marokanska čorba od šargarepe

Sastojci:

  • 1 kg šargarepe
  • 2 kašičice kurkume
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 čena belog luka
  • 500 ml bujona od povrća
  • 4 kašike đumbira
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika limunovog soka
  • so
  • biber

Priprema:

Na kokosovom ulju izdinstajte sitno iseckan crni i beli luk. Dodajte iseckanu šargarepu i bujon od povrća, pa ostavite da provri. Kuvajte na srednjoj temperaturi oko 20 minuta, a zatim sve izblendirajte zajedno sa đumbirom. Dodajte kurkumu, med, limunov sok, so, biber i pustite da provri.

Čorbu servirajte toplu.

Piletina u soja-sosu s nudlama i povrćem na kineski način

Sastojci:

  • 100 g nudli
  • 170 g pilećeg filea
  • 50 g šargarepe
  • 50 g tikvica
  • 50 g paprike
  • 30 g mladog luka
  • 30 g pečuraka
  • 2 čili papričice
  • 60 ml soja-sosa
  • 10 g gustina
  • maslinovo ulje

Priprema:

Najpre obarite nudle. Piletinu i povrće isecite na tračice. Na zagrejano ulje prvo stavite iseckanu piletinu da se proprži, zatim šargarepu, pa paprike, čili papriku i tikvice i na kraju pečurke. Dinstajte dok ne omekša, pa prelijte soja-sosom.

Pred kraj dinstanja dodajte gustin i kuvajte još malo.

Nudle procedite i prebacite u smesu koju ste dinstali, dodajte mladi luk, mešajte i kada se sve sjedini, sklonite sa ringle.

Čokoladna mus torta bez pečenja

Sastojci:

  • 240g mlevenog keksa
  • 150g čokolade za kuvanje
  • 120g maslaca
  • 80-100g mlečne čokolade
  • 80ml tople vode
  • 4 žumanca
  • 4 belanca

Priprema:

Najpre napravite podlogu za kolač i to tako što ćete usitniti, odnosno samleti keks, presuti u činiju, preliti rastopljenim maslacom i tek onda dobro izmešajte. Dobijenu smesu utisnite u kalup prečnika najviše 25 centimetra.

Nakon toga potrebno je da čokoladu izlomite na kockice i u posudu dodajte izrezan maslac. Sve zajedno otopite, pa onda dodajte toplu vodu i žumanca. Tu smesu je sada potrebno da kuvate i dobro sjedinite, a u drugoj posudi izmiksajte sneg od belanaca pa umešajte otopljenu čokoladu.

Smesu koju ste dobili ravnomerno rasporedite po prethodno napravljenoj podlozi, pa ostavite u frižideru najmanje 3 sata.

Dekorišite po želji.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: