Sastojci:
- 4 jaja
- 1 i 1/2 kašike šećera
- 2 prstohvata soli
- 400 ml mleka
- 400 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 100 do 150 g feta sira
- 50 do 100 g tvrdog sira (čedar ili neki po izboru)
Priprema:
Umutite jaja i šećer dok ne postanu penasti, zatim dodajte mleko i dobro sjedinite. Dodajte so, brašno i prašak za pecivo, pa sve izmešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Ostavite smesu da odstoji oko 15 minuta.
Podelite smesu na dva dela – jednu za slane, drugu za slatke (ako želite).
Za slanu varijantu: U smesu umešajte feta sir i tvrdi sir, pa dobro promešajte. Količine su opcione, u odnosu na to koliko sirast ukus volite i želite.
Podmažite tiganj s malo putera i zagrejte ga na srednjoj temperaturi.
Sipajte deo smese u tiganj i pecite na srednjoj temperaturi.
Kada se na površini pojave mehurići, okrenite palačinku i ispecite drugu stranu dok ne postane zlatno-smeđa.
Prijatno!