Sastojci:
- 2 supene kašike belog brašna
- 5 supenih kašika raženog brašna
- 5 supenih kašika polubelog brašna (pšenično)
- 2 supene kašike susama
- 200 gr pavlaka krema
- 2 jaja
- 1 peršun
- 1 limun
- 2 dcl vode
- 20ml suncokretovog ulja
- so
- biber
Priprema:
U činiju sipajte: belo, ražano i polubelo brašno, susam i so. Pomešajte suve sastojke i onda dodajte jaja i vodu. Mešajte, dodavajući vodu po potrebi, kako bi masa ostala ređa. Zagrejte ulje u tiganju. Dodajte kašiku smese, praveći manje ali deblje palačinke, poput američkih.
Isecite peršun i ubacite ga u činijicu. Isecite sitno i koru od limuna i dodajte peršunu, a zatim iscedite i lumunov sok preko. Pobiberite i posolite, zatim dodajte i pavlaka krem i sve lepo promešajte.
Palačinke premažite sa pavlaka kremom koji ste napravili i servirajte, ređajući jednu na drugu.
Prijatno!