Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Palačinke sa tikvicama i parmezanom

Palačinke sa tikvicama

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 350 ml mleka
  • 100 ml mineralne vode
  • 1 tikvica srednje veličine
  • 50 g otopljenog putera
  • 250 g brašna 
  • so
  • biber
  • mast za prženje palačinki
  • parmezan za posipanje

Priprema:

Tikvice oljuštite, operite i narendajte. Malo posolite i ostavite da odstoje 20 minuta da pusti vodu. Zatim ih iscedite. U malo dubljoj činiji umutite jaja, posolite i malo pobiberite. Možete dodati i druge začine po želji. Zatim dodajte brašno, mleko i mineralnu vodu i umešajte smesu za palačinke. Smesa mora da bude malo gušća od one koju inače pravimo za palačinke. Ako je previše retko, dodajte malo brašna. Na kraju u smesu dodati rendane, oceđene tikvice i izmešati. Palačinke se tradicionalno peku u tiganju. 

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: