Sastojci:
- 15-20 suvih paprika
- 1 krompir
- 2 kašike ulja
- 3 glavice crnog luka
- 2 lovorova lista
- 1/2 kašičice bibera
- 2 praziluka
- 2 šargarepe srednje veličine
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašičica soli
- 150 g obarenog pirinča
- 200 g mlevenih oraha
- 1 kašičica aleve paprike voda
- 1 kašičica suvog biljnog začina
Priprema:
U tiganj sipajte ulje i stavite da se zagreje. Kada se ulje zagrejalo dodajte iseckan crni luk i dinstajte par minuta, pa dodajte lovorov list i biber i nastavite sa dinstanjem. Nakon toga, dodajte iseckan praziluk i narendanu šargarepu, suvi biljni začin, so i nastavite sa dinstanjem.
Kada ste luk lepo izdinstali dodajte prethodno obaren pirinač i mleveni orah. Na kraju dodajte aleva papriku.
Pripremite suve paprike, pa krompir isecite na kolutove. Paprike punite filom i zatvorite koltovima krompira. Napunjene paprike poređajte u duboku šerpu. Začinite ih suvim biljnim začinom, nalijte vodom i kuvajte na tihoj vatri 2 sata.
Kada su paprike kuvane zapecite ih u rerni na 200 C 15tak minuta.
Prijatno!