Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Paprike punjene piletinom i sirom

paprike punjene

Sastojci:

  • 4 velike crvene ili žute paprike
  • 500 g mlevene piletine
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 200 g kuvanog pirinča
  • 60 g sira (može biti feta, mocarela ili parmezan)
  • 125 ml paradajz sosa
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica origana
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršun za dekoraciju 

Priprema:

Operite paprike, odsecite vrh i odstranite seme. Stavite ih na stranu.

U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno iseckan crni luk i propržite dok ne postane staklast, oko 3-4 minuta. Dodajte beli luk i mlevenu piletinu, i kuvajte dok piletina ne pobeli i postane skroz pečena. Posolite, pobiberite i dodajte origano. Dodajte kuvani pirinač i paradajz sos u mešavinu piletine i dobro promešajte. Ostavite da se kuva još 2-3 minuta kako bi se svi ukusi sjedinili. Skinite tiganj sa vatre i umešajte rendani sir. Stavite paprike u pleh za pečenje i napunite ih pripremljenim filom. Pospite još malo rendanog sira preko svake paprike, ako želite.

Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180°C. Pecite 30 minuta, zatim skinite foliju i pecite još 10-15 minuta, dok paprike ne postanu mekane i sir na vrhu ne dobije zlatno smeđu boju.

Ostavite paprike da se malo ohlade pre nego što ih poslužite. Ukrasite svežim peršunom.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: