Sastojci:
- 4 velike crvene ili žute paprike
- 500 g mlevene piletine
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 200 g kuvanog pirinča
- 60 g sira (može biti feta, mocarela ili parmezan)
- 125 ml paradajz sosa
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica origana
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Operite paprike, odsecite vrh i odstranite seme. Stavite ih na stranu.
U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno iseckan crni luk i propržite dok ne postane staklast, oko 3-4 minuta. Dodajte beli luk i mlevenu piletinu, i kuvajte dok piletina ne pobeli i postane skroz pečena. Posolite, pobiberite i dodajte origano. Dodajte kuvani pirinač i paradajz sos u mešavinu piletine i dobro promešajte. Ostavite da se kuva još 2-3 minuta kako bi se svi ukusi sjedinili. Skinite tiganj sa vatre i umešajte rendani sir. Stavite paprike u pleh za pečenje i napunite ih pripremljenim filom. Pospite još malo rendanog sira preko svake paprike, ako želite.
Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180°C. Pecite 30 minuta, zatim skinite foliju i pecite još 10-15 minuta, dok paprike ne postanu mekane i sir na vrhu ne dobije zlatno smeđu boju.
Ostavite paprike da se malo ohlade pre nego što ih poslužite. Ukrasite svežim peršunom.
PRIJATNO!