Veličanstvena stabla magnolija su u punom cvetu, a njihova lepota nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Drveće magnolije potiče iz jugoistočne Azije i Severne Amerike, ali se zbog svoje lepote proširilo na skoro sve kontinente.
Bogat miris magnolije, koji podseća na miris voća, često se koristi u parfemima.
Eterično ulje magnolije je izuzetno skupo, a najpoznatija, najomiljenija i najrasprostranjenija vrsta magnolije je ona sa belim i ružičastim cvetovima. To je vrsta koja se zove Sulanževa magnolija (Magnolia X soulangeana).
Miris magnolije se često kombinuje sa mirisom jasmina jer zajedno stvaraju veoma lepu, ženstvenu i suptilnu kombinaciju.
Prepoznatljivi slatki miris magnolije, koji neki porede sa mirisom penušavog vina, inspirisao je mnoge kreatore parfema, a mi vam donosimo deset parfema sa mirisom ovog veličanstvenog cveta, idealnog za proleće.
Guerlain, L’Instant de Guerlain
Gornje note su zelena jabuka, bergamot, grejpfrut i crna ribizla, u srcu su magnolija, jasmin, neroli, đurđevak i gardenija, dok je baza ambra.
Chanel, Cristalle Eau Verte
Parfem koji se na tržištu pojavio 2009. godine kao naslednik parfema „Cristalle“ iz 1974. godine. Miris se sastoji od aroma magnolije, belog cveća, jasmina, bergamota i limuna sa Sicilije.
Versace, Bright Crystal
Popularne voćne note daju kompoziciji blago gurmansku nijansu. Gornje note uključuju nar i juzu, božur i magnolija su u srcu kompozicije, dok note vodenastog svežeg lotosa ublažuju intenzitet i slatkoću cvetnih akorda. Amber je bogata baza.
Gucci, Flora Gorgeous Magnolia
Ova parfemska voda je opisana kao prava cvetna moć – senzualna i mirisna. Sadrži esenciju pačulija, magnolije i borovnice, a prelepa ljubičasta nijansa bočice savršeno predstavlja ono što vas čeka unutra. Pomalo je buntovnog karaktera i idealan je za sve žene sa stavom koje vole da budu primećene i zapamćene.
Zara, Violet Blossom
Ovaj miris je opisan kao munja koja prelazi oblak svežine, sastavljen od delikatnih nota magnolije, jabuke i ljiljana. Toplina vanile, u kombinaciji sa slatkoćom badema, daje mirisu posebnu prijatnost i neodoljivu sladost.