Search
Close this search box.

Pasta – čorba sa pečurkama

Vreme pripreme: 40 minuta

Potrebni sastojci:

250 g pilećih grudi

1 glavica crnog luka

2 praziluka

200 g šampinjona

200 g makarona

100 ml. pavlake za kuvanje

so, biber, ulje

 

Priprema:

Crni luk i praziluk iseckati i lagano propržiti na ulju. Posoliti i pobiberiti. Šampinjone očistiti i naseckati na listiće ili na četvrtine, pa dodati u luk. Potom,  dodati piletinu iseckanu na kockice i naliti vodom da ogrezne. Krčkati oko 20 minuta. U međuvremenu, skuvati makarone. Nakon 20 minuta, dodati testeninu i pavlaku za kuvanje, pa lagano mešati da se ne zalepi za dno. Ako je voda isparila, doliti još i kuvati 10-15  minuta.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: