Search
Close this search box.

Pasta sa lososom, spanaćem i limunom

Pasta sa lososom, spanaćem i limunom

Sastojci:

  • 1 limun
  • 350 g testenine po izboru
  • 250 g maskarponea
  • 150 g mladog spanaća
  • 150 g dimljenog lososa, iseckanog na komade veličine zalogaja
  • 1,25 l vode
  • so i biber, po želji

Priprema:

Ljuštilicom za krompir oljuštite koru jednog limuna, a zatim je uzdužno iseckajte na tanke trake. Iscedite sok od limuna.

U veliki lonac sipajte sok od limuna i 1,25l vode. Pokrijte i kuvajte na srednje jakoj temperaturi. Dodajte 350 grama testenine i kuvajte dva minuta manje nego što piše u uputstvu.

Smanjite temperaturu na srednju i dodajte 250 grama maskarponea i 150 grama mladog spanaća.

Kuvajte, mešajući, dva minuta ili dok testenina ne postane al dente i dok se maskarpone ne istopi. Sklonite sa šporeta. Ostavite sa strane  dva minuta ili dok se sos malo ne zgusne.

Dodajte limunovu koru i 150 grama dimljenog lososa i promešajte. Začinite po ukusu i poslužite.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: