Sastojci:
• 1 limun
• malo parmezana
• 1-2 kašike putera
• 250 grama špageta
• so
Priprema:
Narendajte parmezan i limunovu koru, ali samo žuti deo, pa iscedite limun u čašu. Testeninu stavite da se kuva u ključalu posoljenu vodu i kuvajte prema uputstvu na pakovanju. Malo pre nego što su špageti gotovi, zagrejte tiganj nekoliko minuta na umerenoj temperaturi, pa dodajte jednu do dve kašike putera i rendanu limunovu koru. Ostavite na šporetu nekoliko trenutaka, samo dok se puter ne otopi, pa ugasite šporet. Dodajte jednu kutlaču vode u kojoj se kuvala testenina. Kada je testenina „al dente“, izvadite je i stavite u šerpu (vodu u kojoj se kuvala ne bacajte), pa sve dobro promešajte. Zatim dodajte limunov sok i ponovo promešajte. Dodajte parmezan i promešajte. Dodajte još malo vode iz paste, pa ponovo promešajte.
Za ovo jelo sos pravite od parmezana, koji se meša sa vodom od kuvanja i limunovim sokom. Vodu dodajte isto koliko i parmezana. Ovo možete ponoviti nekoliko puta dok ne dobijete željenu gustinu sosa. Poslužite toplo, posuto parmezanom.
Prijatno!