Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Pavlova sa limunom i malinama

Pavlova sa limunom i malinama

Sastojci za mering:

  • 3 belanceta
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1 kašičica gustina

Sastojci za sos od malina:

  • 160 g smrznutih malina
  • 70 g šećera u prahu
  • prstohvat sitno rendane korice limuna
  • 50 g vode
  • grančica sveže nane

Sastojci za limun krem:

  • 3 žumanceta
  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • sok od dva limuna
  • sitno rendana korica jednog limuna
  • 80 g putera

Priprema:

Rernu uključite na 130°C, a pleh obložite papirom za pečenje. Belanca pomešajte sa šećerom u prahu pa mutite mikserom 6-7 minuta, dok šam ne postane sjajan i gust. Tada dodajte sok limuna i gustin pa još jednom razmutite da se sve sjedini. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 130°C, a zatim smanjite jačinu rerne na 80 °C i pecite 80 minuta. Ukupno vreme pečenja je 90 minuta (sat i po vremena). Nakon toga, otvorite rernu, isključite je i ostavite da se pavlova prohladi u njoj. 

Maline stavite u šerpu pa dodajte sve ostale sastojke. Promešajte i pustite da provri pa kuvajte 10-ak minuta na srednjoj jačini. Sklonite sa vatre i procedite kroz cediljku. Ostavite da se ohladi.

Za limun krem takođe stavite sve sastojke u šerpu. Mešajte i kuvajte dok se ne zgusne tako da može prstom da se skine sa poleđine kašike. Procedite kroz cediljku, pokrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Servirajte na tanjir tako što ćete na sredinu tanjira stavite limun krem, na njega ušuškajte puslicu. 

Pored stavite sos od malina a zatim preko stavite i seckane pistaće. Dekorišite listićima nane.

PRIJATNO!


Tagovi:
Pročitajte još: