Sastojci za mering:
- 3 belanceta
- 150 g šećera u prahu
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašičica gustina
Sastojci za sos od malina:
- 160 g smrznutih malina
- 70 g šećera u prahu
- prstohvat sitno rendane korice limuna
- 50 g vode
- grančica sveže nane
Sastojci za limun krem:
- 3 žumanceta
- 1 jaje
- 100 g šećera
- sok od dva limuna
- sitno rendana korica jednog limuna
- 80 g putera
Priprema:
Rernu uključite na 130°C, a pleh obložite papirom za pečenje. Belanca pomešajte sa šećerom u prahu pa mutite mikserom 6-7 minuta, dok šam ne postane sjajan i gust. Tada dodajte sok limuna i gustin pa još jednom razmutite da se sve sjedini. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 130°C, a zatim smanjite jačinu rerne na 80 °C i pecite 80 minuta. Ukupno vreme pečenja je 90 minuta (sat i po vremena). Nakon toga, otvorite rernu, isključite je i ostavite da se pavlova prohladi u njoj.
Maline stavite u šerpu pa dodajte sve ostale sastojke. Promešajte i pustite da provri pa kuvajte 10-ak minuta na srednjoj jačini. Sklonite sa vatre i procedite kroz cediljku. Ostavite da se ohladi.
Za limun krem takođe stavite sve sastojke u šerpu. Mešajte i kuvajte dok se ne zgusne tako da može prstom da se skine sa poleđine kašike. Procedite kroz cediljku, pokrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Servirajte na tanjir tako što ćete na sredinu tanjira stavite limun krem, na njega ušuškajte puslicu.
Pored stavite sos od malina a zatim preko stavite i seckane pistaće. Dekorišite listićima nane.
PRIJATNO!