Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Pečena bundeva sa medom i feta sirom

Divno jelo, za koje vam je potrebno 40-tak minuta da ga pripremite, pa može da bude i prilog, laka večera ili posluženje za iznenadne goste. Potrebno vam je: 600 g bundeve, 3 supene kašike maslinovog ulja, 2 supene kašike susama…

… 3 supene kašike kvalitetnog meda, 1 supena kašika balzamiko sirćeta, 100g mrvljenog feta sira, 1/2 kašičice tucane ljute paprike, so i biber.

Priprema
Zagrejte rernu na 210oC. Pleh za pečenje postavite peki papirom. Ogulite bundevu, isecite je na kocice veličine zalogaja i odstranite semenke.  
Uvaljajte kocke bundeve u maslinovo ulje i pecite ih 20 minuta u rerni.
Izvadite bundevu iz rerne i pospite susamom. Vratite u rernu i pecite još 10 minuta. 
Izvadite pečenu bundevu iz rerne, prebacite na tacnu, prelijte medom, balzamiko sirćetom, pospite tucanom paprikom i dodajte mrvljeni feta sir. Posolite i pobiberite. Poslužite toplo, a takođe može da se posluži i hladno.

Preuzeto: Zdravahrana.com

Tagovi:
Pročitajte još: