Sastojci:
- kašika maslinovog ulja
- sitno seckani crveni luk
- dva čena seckanog belog luka
- 1/4 kašičice mlevene crvene paprike
- dva srednja paradajza
- 1/4 kašičice origana
- dve-tri kašike svežeg začini po želji (npr. ruzmarin, peršun i slično)
- 150 grama feta sira
- dva jaja
- povrće
- biber i so
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje i dodajte seckani crni luk. Kada postane staklast, dodajte beli luk i papriku, pa kratko propržite. Dodajte seckani paradajz, origano, vegetu i biber, dok ne počne da se zgušnjava. Sklonite sa šporeta i dodajte izmrvljenu fetu i začine. Sve dobro izmešajte i sipajte u manje posudice, pa napravite malo udubljenje i dodajte jaje. Da bi ostao jaje ostalo celo, prvo ga razbijte u posudu i sipajte. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite oko 10 minuta. Poslužite uz prepečeni hleb.
Prijatno!