Sastojci:
- 2 velike glavice karfiola, prepolovljene,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- prstohvat soli,
- prstohvat bibera,
- pesto sos od rukole i oraha(za serviranje).
Za dekoraciju:
- ¼ šolje oraha, sitno seckanih,
- ¼ šolje lešnika, sitno seckanih,
- ¼ šolje peršunovog lišća, sitno seckanog,
- ¼ šolje grožđica,
- 1 kašičica kore limuna,
- ¼ kašičice mlevene crvene paprike,
- 2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja.
Priprema:
Zagrejte rernu na 180° C, te obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednje jakoj temperaturi, te poslažite polovine glavica karfiola. Pecite ih 2-3 minuta sa svake strane, dok ne porumene. Stavite polovine karfiola u tepsiju, dodajte so, biber, te ih pecite u rerni oko 25 minuta. Pomešajte sve sastojke za dekoraciju u manjoj posudi.
Na tanjir sipajte pesto sos, te dodajte karfiol i pospite ga sastojcima za dekoraciju.
Prijatno!