Sastojci:
- 3 krompira – narezana
- 4 kašike maslinovog ulja
- soli po ukusu
- biber po ukusu
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 2 kašičice mešavine suvih začina
- 1 kašičica paprike
- 50 g parmezana iseckanog
- svež peršun iseckan
Priprema:
Za pečeni krompir sa belim lukom i parmezanom prvo zagrejte rernu na 200˚ C. Krompir isecite na pola, a zatim isecite na kriške. Stavite ga u veliku posudu, prelijte maslinovim uljem i promešajte.
U maloj posudi pomešajte so, beli luk u prahu, mešavinu suvih začina i papriku. Krompir pospite začinima.
Raširite krompir na pleh za pečenje, koji ste prekrili papirom za pečenje. Pecite 30 minuta. Izvadite iz rerne, pospite parmezanom i biberom, pa pecite još 20 minuta. Nakon što je pečen, izvadite krompir iz rerne, ostavite da se malo prohladi, a potom ga servirajte. Pospite ga svežim peršunom uz salatu. Uživajte u pečenom krompiru sa belim lukom i parmezanom.
Prijatno!