Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Pečeni krompir sa belim lukom i parmezanom

Peceni krompir sa belim lukom i parmezanom

Sastojci:

  • 3 krompira – narezana
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • soli po ukusu
  • biber po ukusu
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • 2 kašičice mešavine suvih začina
  • 1 kašičica paprike
  • 50 g parmezana iseckanog
  • svež peršun iseckan

Priprema:

Za pečeni krompir sa belim lukom i parmezanom prvo zagrejte rernu na 200˚ C. Krompir isecite na pola, a zatim isecite na kriške. Stavite ga u veliku posudu, prelijte maslinovim uljem i promešajte. 

U maloj posudi pomešajte so, beli luk u prahu, mešavinu suvih začina i papriku. Krompir pospite začinima. 

Raširite krompir na pleh za pečenje, koji ste prekrili papirom za pečenje. Pecite 30 minuta. Izvadite iz rerne, pospite parmezanom i biberom, pa pecite još 20 minuta. Nakon što je pečen, izvadite krompir iz rerne, ostavite da se malo prohladi, a potom ga servirajte. Pospite ga svežim peršunom uz salatu. Uživajte u pečenom krompiru sa belim lukom i parmezanom.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: