Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Pikantna piletina s pirinčem

Pikantna piletina sa pirinčom

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 komada pilećih prsa bez kože i kostiju
  • 2 čena belog luka
  • so, biber
  • 1 kašičice mlevenog kima
  • 6 kašika salse (piko de galjo)
  • 150 čedar sira
  • 1/2 halapenjo papričice

Za pirinač:

  • 2 šolje pirinča dugog zrna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 240 ml paradajz sosa
  • 6 stabljika korijandera (opciono)
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica izgnječenog belog luka 
  • 1 pileća kocka
  • 1 l vode
  • 1 prstohvat kima
  • so, biber

Priprema: 

Meso zasecite mrežasto oštrim nožem kao što je prikazano u donjem videu. Začinite solju i biberom te dodajte kim i rendani čen belog luka. Obilno prelijte uljem i utrljajte začine u meso. Ponovite isto s drugom stranom mesa, samo je nemojte zasecati.

Na vrelom ulju pecite meso 5-6 minuta dok ne porumeni pa okrenite na drugu stranu. Poređajte piletinu u tepsiju obloženu pek-papirom te stavite odozgo po 2 kašike salse piko de galjo.

Čedar izrendajte, te postavite preko mesa, a papričicu iseckajte na kolutove i stavite i njih.

Pecite u rerni zagrejanoj na 190° C dok sir ne postane penasti i rumen – 15 do 20 minuta.

Na ulju propržite pirinač da zacakli i postane zlatan, ali pazite da ne zagori. Dodajte beli luk, propržite pa ulijte paradajz sok i pileću kocku skuvanu u vodi.

Začinite solju i biberom, promešajte, poklopite te pustite da se krčka 25-35 minuta ili tečnost ne ispari. Služite s mesom iz rerne.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: