Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 komada pilećih prsa bez kože i kostiju
- 2 čena belog luka
- so, biber
- 1 kašičice mlevenog kima
- 6 kašika salse (piko de galjo)
- 150 čedar sira
- 1/2 halapenjo papričice
Za pirinač:
- 2 šolje pirinča dugog zrna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 240 ml paradajz sosa
- 6 stabljika korijandera (opciono)
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica izgnječenog belog luka
- 1 pileća kocka
- 1 l vode
- 1 prstohvat kima
- so, biber
Priprema:
Meso zasecite mrežasto oštrim nožem kao što je prikazano u donjem videu. Začinite solju i biberom te dodajte kim i rendani čen belog luka. Obilno prelijte uljem i utrljajte začine u meso. Ponovite isto s drugom stranom mesa, samo je nemojte zasecati.
Na vrelom ulju pecite meso 5-6 minuta dok ne porumeni pa okrenite na drugu stranu. Poređajte piletinu u tepsiju obloženu pek-papirom te stavite odozgo po 2 kašike salse piko de galjo.
Čedar izrendajte, te postavite preko mesa, a papričicu iseckajte na kolutove i stavite i njih.
Pecite u rerni zagrejanoj na 190° C dok sir ne postane penasti i rumen – 15 do 20 minuta.
Na ulju propržite pirinač da zacakli i postane zlatan, ali pazite da ne zagori. Dodajte beli luk, propržite pa ulijte paradajz sok i pileću kocku skuvanu u vodi.
Začinite solju i biberom, promešajte, poklopite te pustite da se krčka 25-35 minuta ili tečnost ne ispari. Služite s mesom iz rerne.
Prijatno!