Sastojci:
• 80 grama rezanaca za supu
• kašika maslinovog ulja
• 1/2 glavice iseckanog luka
• kašika rendanog đumbira
• iseckana šargarepa
• 2 kašike soja sosa
• 2 kocke za pileću supu
• čen belog luka
• šoljica graška
• 50 grama iseckanog pilećeg belog mesa
• šolja sojinog mleka
• malo bosiljka
Priprema:
U velikom loncu zagrejati ulje, pa dodati luk i dinstati ga dok ne omekša. Potom, dodati đumbir i šargarepu i još malo prodinstati. Dodati i beli luk, pa u toploj vodi razmutiti kocke za supu, sipati ih u lonac i dodati soja sos. Pustiti da proključa. Dodati piletinu i grašak i pustiti ponovo da proključa. Smanjiti temperaturu i nastaviti s kuvanjem dok piletina ne omekša. Dodati rezance i sojino mleko. Kuvati dok rezanci ne omekšaju, a potom dodati bosiljak, dobro promešati i poslužiti.
Prijatno!