Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Pileći bataci sa limunom

Pileci bataci

Sastojci:

  • 4 pileća bataka
  • Sok i korica 1 limuna
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 kašičica sušenog origana
  • So i biber po ukusu
  • 1/2 kašičice crvene paprike (opciono, za boju i blagi začin)
  • 1/2 šolje belog vina (opciono)
  • 1 grančica svežeg ruzmarina (opciono)

Priprema:

U velikoj činiji pomešajte sok i koricu limuna, sitno iseckani beli luk, maslinovo ulje, origano, so, biber i crvenu papriku. Dodajte belo vino i sve dobro promešajte.

Stavite pileće batake u marinadu, dobro ih premažite i ostavite da odmaraju najmanje 30 minuta (ili duže, ako imate vremena, može i nekoliko sati u frižideru za jači ukus).

U međuvremenu, zagrejte rernu na 200 stepeni. Ako želite, stavite grančicu svežeg ruzmarina u marinadu, što će dodatno obogatiti miris jela.

Stavite batake na pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni 35-45 minuta, povremeno ih prelivajući sopstvenim sokovima. Bataci će biti gotovi kada postanu zlatno-smeđi i hrskavi sa spoljašnje strane, a unutrašnjost bude sočna i mekana.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: