Sastojci:
- 4 pileća bataka
- Sok i korica 1 limuna
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 1 kašičica sušenog origana
- So i biber po ukusu
- 1/2 kašičice crvene paprike (opciono, za boju i blagi začin)
- 1/2 šolje belog vina (opciono)
- 1 grančica svežeg ruzmarina (opciono)
Priprema:
U velikoj činiji pomešajte sok i koricu limuna, sitno iseckani beli luk, maslinovo ulje, origano, so, biber i crvenu papriku. Dodajte belo vino i sve dobro promešajte.
Stavite pileće batake u marinadu, dobro ih premažite i ostavite da odmaraju najmanje 30 minuta (ili duže, ako imate vremena, može i nekoliko sati u frižideru za jači ukus).
U međuvremenu, zagrejte rernu na 200 stepeni. Ako želite, stavite grančicu svežeg ruzmarina u marinadu, što će dodatno obogatiti miris jela.
Stavite batake na pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni 35-45 minuta, povremeno ih prelivajući sopstvenim sokovima. Bataci će biti gotovi kada postanu zlatno-smeđi i hrskavi sa spoljašnje strane, a unutrašnjost bude sočna i mekana.
Prijatno!