Sastojci:
- 500 gr pilećih bataka
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 paprike (smrznute ili iz turšije)
- 1 šargarepa
- 2 paradajza ili 100 ml paradajz soka
- 2 veća krompira
- ulje, začini za piletinu, mleveni biber, beli luk, mlada paprika
Priprema:
Iseckajte luk, papriku i šargarepu, a potom ih propržite na ulju 5-6 minuta.
U međuvremenu, posolite pileće batake, dodajte začine za piletinu, mlevenu papriku, soja sos, beli luk i dobro izmešajte.
Prženo povrće prelijte u pleh, dodajte kockice paradajza ili paradajz sok, kao i kocke krompira, sve dobro izmešajte. Poređajte pileće batake preko povrća i stavite ih da se peku na 200 stepeni oko sat vremena.
Pola sata pre kraja, prekrijte pleh folijom, a zatim otkrijte i nastavite sa pečenjem dok piletina ne bude sočna, a povrće mekano i ukusno.
PRIJATNO!