Sastojci:
- 4 pileća karabataka
Za marinadu:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike paradajz pirea
- 4 čena belog luka
- 1 kašika dimljene paprike
- 1 kašika origana
- 1/2 kašičice čilija
- sok i korica jednog limuna
- so i biber
Za sos:
- 3 kašike grčkog jogurta
- šaka sveže nane
- 1 mladi luk ili mali praziluk
- 1/2 ljute papričice
- kašika maslinovog ulja
- sok 1/2 limuna
- so i biber
Priprema:
U većoj posudi napravite marinadu od maslinovog ulja, paradajz pirea, iseckanog belog luka, izrendane korice i soka jednog limuna, dimljene paprike, origana, čilija, soli i bibera. Ubacite karabatake u marinadu i pokrijte posudu. Ostavite meso da odstoji nekoliko sati ili preko noći. Ako žurite, ostavite da se marinira dok pripremate sos od jogurta.
Uključite rernu na 210 stepeni, kada se zagreje ubacite piletinu i pecite je 35-40 minuta.
U blenderu ili secku pripremite sos od grčkog jogurta, menta, mladog luka, papričice, maslinovog ulja, pola limuna, soli i bibera.
Pečene karabatake poslužite uz sos i priloge po izboru.
PRIJATNO!