Sastojci:
- 600 g bataka
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1 kašika ulja
- so, biber
Još:
- 600 g krompira
- 2 crna luka
- 1 crvena paprika
- 1 ljuta papričica
- 4 bela luka
- 2 mlada luka
- 1 veza peršuna
- 1 veza mirođije
- 200 g čeri paradajza
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1 kašičica korijandera
Priprema:
Meso isecite, a zatim ga posolite, pobiberite i pospite slatkom mlevenom paprikom, pa dodajte ulje i dobro promešajte tako da se sastojci sjedine. Marinirajte oko 15 minuta.
Propržite meso sa obe strane, a krompir, koji ste isekli na krupno, propržite u šerpi. Izvadite krompir iz tiganja, a zatim dodajte krupno sečeni crni luk. Kada luk bude omekšao dodajte seckanu papriku i ljutu papričicu. Meso i krompir vratite kada se povrće bude ispržilo. Zatim dodajte mladi seckani luk, kao i peršun, mirođiju, seckani čeri paradajz i beli luk, pa posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom i korijanderom. Sve dobro promešajte i poklopite, pa kuvajte na niskoj temperaturi još 10 minuta.
Prijatno!