Sastojci:
- 700 grama piletine (belo meso i/ili pileći butovi bez kostiju)
- 300 grama pirinča
- 1 crveni luk
- 2 srednje šargarepe
- 200 grama smrznutog graška
- 1 litar vode
- 2 kašičice vegete
- 1/2 kašičice soli
- prstohvat zelenog bibera
- prstohvat belog luka u granulama
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte i stavite na zagrejano ulje. Sačekajte da malo omekša i dodajte sitno iseckanu šargarepu i grašak. Piletinu isecite na sitne komade i dodajte luk i povrće da se sve zajedno dinsta. Sipajte šest decilitra vode, promešajte, poklopite i ostavite da se krčka oko pola sata. Nakon 30 minuta kuvanja, piletini i povrću dodajte pirinač i sve promešajte. Ako je potrebno, dodajte vodu da pokrije sve sastojke. Dodajte začine i povremeno mešajte da se pirinač ne lepi. Sve zajedno kuvajte još 20-30 minuta.
Prijatno!