Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 3 jaja
- 1 kašika senfa
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica origana
- kašičica karija
- biber i so po ukusu (otprilike 1 kašičica soli)
- pola kašičice belog luka u prahu
- 1 kašika pšeničnog brašna i 1 kašika kukuruznog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 150 ml ulja za prženje
Priprema:
Iseckajte meso na sitne kockice. Umutite jaja, dodajte začine, ulje, brašno i prašak za pecivo. Dobro promešajte da nema grudvica. Potom dodajte meso i prekrijte. Ostavite najmanje sat u frižideru, a može i preko noći. Kada je meso odstajalo u frižideru, smesu vadite kašikom i spuštajte u zagrejano ulje.
Kada počnete sa prženjem snizite temperaturu ringle.
Pileći uštipci se prže oko četiri minuta s jedne, a potom i tri, četiri minuta s druge strane dok lepo ne porumene.
Prijatno!