Sastojci:
- 470 mililitara domaćeg pilećeg temeljca
- 1 kg piletine
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 5 čenova belog luka
- 1 velika šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 300 g pirinča
- 280 g smrznutog graška
- 150 g kukuruza iz konzerve
- 3 mlada luka (samo zeleni deo)
- so
- biber
Priprema:
Iseckajte beli luk što sitnije. Narežite šargarepu i luk. U temeljac dodajte kašičicu soli i ostavite sa strane. Piletinu posolite i pobiberite i pržite na zagrejanom ulju oko 10 minuta, okretajući je sa svih strana. Smanjite vatru, dodajte luk i šargarepu, a posle nekoliko minuta dodajte beli luk, kurkumu i mlevenu papriku. Posolite i posle nekoliko minuta umešajte pirinač i dinstajte dva minuta. Dodajte temeljac zajedno sa smrznutim graškom i kukuruzom. Pustite da provri, a zatim poklopite, smanjite vatru i kuvajte dok pirinač ne upije tečnost i omekša, oko 20-25 minuta. Sklonite posudu sa vatre i umešajte narezani zeleni deo mladog luka. Ostavite poklopljeno 10 minuta i poslužite.
Prijatno!