Sastojci:
- 400 g pilećih grudi
- 1 jogurt u čaši
- 1 kašika senfa
- So
- Biber
- Čili po ukusu
- 1 glavica crnog luka
- 1 tikvica
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- Suvi peršun
- Ulje
Priprema:
Oljuštiti crni luk, sitno ga iseckati pa propržiti na malo ulja dok ne postane slatkast. Paprike i tikvicu iseći na kockice, pa ubaciti u posudu sa lukom i propržiti na umerenoj temperaturi dok ne omekša. Nakon toga, povrće izvaditi iz posude.
Piletinu iseći na kocke, posoliti je i pobiberiti, a potom je propržiti na malo ulja dok ne porumeni sa svih strana. Dodati jogurt pomešan sa senfom i promešati, a potom dodati i čili po ukusu, pa sve dobro promešati. Ostaviti piletinu da se krčka nekoliko minuta uz povremeno mešanje dok se sos malo ne zgusne.
Isprženo meso poslužiti sa pripremljenim povrćem i posuti suvim peršunom.
Prijatno!