Sastojci:
- 400 g pilećeg belog mesa
- 6 kašika kečapa,
- ljuta aleva paprika
- 2 kašike meda
- 5 kašika vinskog sirćeta
- glavica zelene salate
- glavica crvene salate
- 1/4 lubenice
- so, biber po ukusu
- 2 kašike želea od pomorandže
- 6 kašika ulja
Priprema:
Belo pileće meso operite i osušite u kuhinjskoj krpi i isecite na režnjeve. U mešavini meda, dve kašike sirćeta, kečapa i aleve paprike, marinirajte piletinu oko dva sata.
Salatu operite, očistite i iscepkajte, a od lubenice kašikom za sladoled izvadite kugle. Od soli, bibera, tri kašike sirćeta, aleve paprike, želea od pomorandže i dve kašike ulja napravite preliv za salatu.
Meso ispržite na ulju, posolite i pobiberite. Salatu rasporedite na tanjire, poprskajte prelivom, pa preko stavite prženo meso i kugle lubenice i ukrasite trakama od kore pomorandže.
Prijatno!