Piletina sa mlincima

Piletina sa mlincima

Sastojci: 

  • oko 600 gr mlinaca
  • 500 gr pilećeg belog mesa (filea)
  • malo ulja i maslaca
  • 3 dl kisele pavlake
  • malo soli, bibera i vegete
  • 150 gr gaude
  • malo supe

Priprema:

Iseckajte piletinu i propržite. Izvadite meso, u ulje dodajte pavlaku i napravite sos koji ćete začiniti sa malo soli, bibera i suvog začina, i malo vode.

Mlince izlomite, ubacite u sud i prelijte toplom supom, da malo omekšaju i ocedite višak supe. Nakon par minuta ih ocedite.

Podmažite posudu u kojoj ćete ih spremati, na dno stavite pola mlinaca, pa piletinu, pa polovinu preliva od pavlake.

Stavite ostatak mlinaca, pa prelijte pavlakom, narendajte malo sira i stavite u rernu na 200 stepeni bez ventilatora, 30 minuta, dok sir ne porumeni.

Prijatno!


Tagovi:
Pročitajte još: