Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Piletina u kari sosu

Piletina u kari sosu

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea, isečenog na kockice
  • 2 kašike ulja
  • 1 velika glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašika svežeg rendanog đumbira
  • 2 kašike kari praha
  • 1 kašika kurkume
  • 1 konzerva (400 ml) kokosovog mleka
  • 200 ml pileće supe (ili vode)
  • 2 kašike paradajz pirea (ili 1 srednji paradajz, sitno iseckan)
  • 1 kašika soja sosa
  • So i biber po ukusu

Priprema:

U velikom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckanu piletinu i pržite je dok ne postane zlatno smeđa sa svih strana, oko 5-7 minuta. Izvadite piletinu iz tiganja i stavite je na tanjir. U istom tiganju dodajte još malo ulja ako je potrebno. Dodajte iseckani crni luk i pržite dok ne postane staklast, oko 3 minuta. Dodajte sitno iseckani beli luk i rendani đumbir. Pržite još 1 minut dok ne zamiriše.

U tiganj dodajte kari prah i kurkumu. Dobro promešajte i pržite još minut-dva dok začini ne puste aromu. Dodajte paradajz pire (ili iseckan paradajz) i kuvajte još 2 minuta. Sipajte kokosovo mleko i  supu (ili vodu). Dobro promešajte i pustite da se sos zagreje do vrenja.

Vratite piletinu u tiganj, dobro je izmešajte sa sosom i pustite da se krčka na laganoj vatri 15-20 minuta, ili dok piletina ne bude skuvana i sos ne postane gust i kremast. Povremeno mešajte.

Dodajte soja sos, so i biber po ukusu. Dobro promešajte. Kuvajte još nekoliko minuta, po potrebi prilagodite začine.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: