Sastojci:
- 500 g pilećeg filea, isečenog na kockice
- 2 kašike ulja
- 1 velika glavica crnog luka, sitno iseckana
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašika svežeg rendanog đumbira
- 2 kašike kari praha
- 1 kašika kurkume
- 1 konzerva (400 ml) kokosovog mleka
- 200 ml pileće supe (ili vode)
- 2 kašike paradajz pirea (ili 1 srednji paradajz, sitno iseckan)
- 1 kašika soja sosa
- So i biber po ukusu
Priprema:
U velikom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckanu piletinu i pržite je dok ne postane zlatno smeđa sa svih strana, oko 5-7 minuta. Izvadite piletinu iz tiganja i stavite je na tanjir. U istom tiganju dodajte još malo ulja ako je potrebno. Dodajte iseckani crni luk i pržite dok ne postane staklast, oko 3 minuta. Dodajte sitno iseckani beli luk i rendani đumbir. Pržite još 1 minut dok ne zamiriše.
U tiganj dodajte kari prah i kurkumu. Dobro promešajte i pržite još minut-dva dok začini ne puste aromu. Dodajte paradajz pire (ili iseckan paradajz) i kuvajte još 2 minuta. Sipajte kokosovo mleko i supu (ili vodu). Dobro promešajte i pustite da se sos zagreje do vrenja.
Vratite piletinu u tiganj, dobro je izmešajte sa sosom i pustite da se krčka na laganoj vatri 15-20 minuta, ili dok piletina ne bude skuvana i sos ne postane gust i kremast. Povremeno mešajte.
Dodajte soja sos, so i biber po ukusu. Dobro promešajte. Kuvajte još nekoliko minuta, po potrebi prilagodite začine.
PRIJATNO!