Sastojci:
Za piletinu:
- 500 gr pilećeg belog mesa
- Po ukusu biber
- Po ukusu so
Za testo:
- 350 gr krompira
- 2 jaja
- 1 kašika belog brašna
- 1 kašika kukuruznog brašna
- 2 čena belog luka
- Po ukusu so
- Malo ulja
Piprema:
Pileće grudi iseći na šnicle, posoliti i pobiberiti. Krompir oljuštiti i dobro ocediti. U činiju sa krompirom dodati umućena jaja, usitnjen beli luk, so. Na kraju dodati obe vrste brašna, po potrebi dodati još brašna da bi testo bilo gušće. Dobro promešati sve sastojke za testo.
Svaku šniclu uvaljati u testo.
Pleh obložiti papirom za pečenje i premazati sa malo ulja. Šnicle poređati na papir za pečenje i odozgo ih pokapati sa malo ulja.
Šnicle peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200C dok ne dobiju zlatnu boju. Po želji šnicle se mogu pržiti i na zagrejanom ulju u šerpi, 5 minuta sa jedne strane pa okrenuti drugu stranu.
Prijatno!