Sastojci:
- 1 pileće belo meso
- 2 lista suve slanine
- 100 gr kisele pavlake
- 3 lista kačkavalja
- 1 kašika sirnog namaza
- 3 čena belog luka
- 200 ml mleka
- 100 ml vode
- 1 kašika brašna
- suvi začin origano
- peršunov list
- mleven biber po želji
- tucana ljuta paprika
- 50 ml ulja
Priprema:
Suvu slaninu iseckati na kockice. Tiganj podmazati četkicom uljem pa propržiti slaninicu da se zarumeni. Dodati meso na filete isečeno. Dodati malo vode pa dinstati da omekne pa zapeći sa jedne i druge strane. Izvaditi meso pa u šerpu dodati ostatak ulja, ubaciti brašno i izgnječen beli luk da dobije krem boju.
Dodati mleko i vodu i mešati da ne zagori. Izmešati pavlaku i sir pa ubaciti u sos i izjednačiti. Ubaciti suvi začin, origano, mleven biber i vratiti na šporet. Ubaciti meso i na veoma laganoj vatri, pa prokrčkati minut dva.
Pred kraj dodati 2-3 lista kačkavalja da se istopi. Posuti sitno seckanim peršunovim listom ili po želji tucanom ljutom paprikom.
Prijatno!