Sastojci za testo:
- 1 jaje
- 1/2 čaše jogurta
- 1/2 čaše mleka
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 300 g brašna
- 1/2 kocke kvasca
Za nadev:
- 100 g sira
Priprema:
U mlako mleko dodajte šećer, kašičicu brašna i kvasac te ostavite nekoliko minuta. Kad počnu da se stvaraju mehurići, dodajte jaje, ulje i jogurt i izmešajte. Dodajte brašno i so i umesite meko testo. Ostaviti da raste 45 minuta. Rastanjite oklagijom na debljinu od oko 1 cm. Secite na pravougaonike i dužinom duže ivice stavljajte izgnječen sir. Svaki pravougaonik urolajte i blago pritisnite ivice testa da sir ne iscuri. Ostaviti da odstoje oko 15 minuta i pržiti u vrelom dubljem ulju dok ne dobiju smeđu boju sa obe strane.
Prijatno!