Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Piroške punjene sirom

piroške

Sastojci za testo:

  • 1 jaje
  • 1/2 čaše jogurta
  • 1/2 čaše mleka
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 300 g brašna
  • 1/2 kocke kvasca

Za nadev:

  • 100 g sira

Priprema:

U mlako mleko dodajte šećer, kašičicu brašna i kvasac te ostavite nekoliko minuta. Kad počnu da se stvaraju mehurići, dodajte jaje, ulje i jogurt i izmešajte. Dodajte brašno i so i umesite meko testo. Ostaviti da raste 45 minuta. Rastanjite oklagijom na debljinu od oko 1 cm. Secite na pravougaonike i dužinom duže ivice stavljajte izgnječen sir. Svaki pravougaonik urolajte i blago pritisnite ivice testa da sir ne iscuri. Ostaviti da odstoje oko 15 minuta i pržiti u vrelom dubljem ulju dok ne dobiju smeđu boju sa obe strane.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: